C'est notre anniversaire ! 10% de réduction avec le code : HERITAGE10 | Livraison gratuite en France.

🎵 Plus de 20,000 mélomanes satisfaits

Hvem opfandt karaoke?

Hvem opfandt karaoke?

Uanset om det er at synge langsomme sange eller synge rockhymner med venner, er karaoke en klassisk aften i byen. At stå på scenen og synge på toppen af ​​lungerne er et populært tidsfordriv over hele verden. Faktisk er det så populært i Filippinerne, at en provinsguvernør i 2020 bad offentligheden om at rapportere karaokesangere om aftenen til myndighederne for at hjælpe med at håndhæve udgangsforbuddet for coronavirus. Ikke engang en global pandemi kunne stoppe karaoke-fans i at synge hele natten lang, til stor forfærdelse for deres naboer.

Karaoke-fænomenet er globalt, med barer, klubber og hjemmefester, der byder sangmaskinerne velkommen. Vi elsker at samles om karaoke og synge for vores venner. Men hvad er oprindelsen til karaoke? Læs videre for at lære mere om karaokehistorien og begyndelsen af ​​denne unikke og højenergiske underholdning.

Resumé

  1. HVOR KOMMER KARAOKE FRA?
  2. HVEM OPFINDTE KARAOKE?
  3. KARAOKE ÆSKER
  4. KARAOKE I USA
  5. KARAOKE I DAG

Konklusion

HVOR KOMMER KARAOKE FRA?

Selvom ordet karaoke er blevet et låneord, som alle kender, betyder udtrykket "karaoke" "tomt orkester" på japansk. Det er en kombination af to ord: den første halvdel af "karappo", der betyder "tom", og den første del af det japanske ord for orkester, "okesutora". Karaoke er kendetegnet ved et backing track uden vokal, men nogle typer karaoke har vokal på banen til at guide deltagerne.

Karaoke er velkendt i dag, men det opstod i Kobe i Japan omkring 1971. Barer lejede maskinerne, og deres gæster sang i mikrofonen til langt ud på natten. Før karaoke var der sangshows som NBC's Sing Along with Mitch. Dette show og andre lignende det indeholdt tv-værter, et omkvæd og tekster nederst på tv-skærmen, så seerne kunne synge med på deres yndlingssange.

karaoke med venner

HVEM OPFINDTE KARAOKE?

Opfindelsen af ​​den første karaokemaskine er genstand for kontroverser. Som med de fleste teknologier er karaokemaskiner blevet ændret og forbedret af flere mennesker, efterhånden som teknologien er avanceret, med sporkøer og andre funktioner skabt af flere forskellige hoveder. Men tre mænd er krediteret for selvstændigt at opfinde karaokemaskinen på forskellige tidspunkter.


I 1967 opfandt elektronikfabrikken Shigeichi Negishi karaokemaskinen, fordi han kunne lide at synge, mens han gik rundt på sit arbejde. Negishi bad sin chefingeniør om at tilslutte en mikrofonforstærker og et mixerkredsløb til en af ​​de 8-bånds pladespillere, der blev produceret af fabrikken, så Negishi kunne høre sig selv synge med på sine yndlingssange.

Negishi, der blev døbt "Sparko Box", forsøgte og en distributør at leje maskinen til barer, men de kæmpede for at konkurrere med lokale guitarister, kaldet nagashi. De gav til sidst op med at indgive patent og producere andre enheder på grund af distributionsproblemer.

Senere, i 1971, opfandt Kobe-musikeren Daisuke Inoue også karaokemaskinen, efter at være blevet overvældet af sine kunder. Han indspillede instrumentale stykker i tonearter, som var mindre vanskelige for hans klienter at synge, og distribuerede dem som backing tracks til begivenheder, han ikke kunne overvære. Da han så fordelene ved dette design, bestilte han en møntbetjent maskine, der gav kunderne et par minutters sangtid. Efter at have betalt værtinder for at synge på maskinerne, tog de til sidst fart, hvilket gav anledning til den karaoke-dille, vi kender i dag.

Endelig opfandt Roberto del Rosario Karaoke Sing-Along-systemet i 1975. Den filippinske opfinder betragtes som den eneste patentindehaver af karaokemaskinen og er delvist ansvarlig for karaokes popularitet i Filippinerne i dag.

Vintage karaoke højttaler

KARAOKE ÆSKER

Karaokeboder, som findes i karaokebarer og andre sociale etablissementer, har taget konceptet med udendørs karaoke og gjort det mere personligt. I stedet for at synge foran en bar fuld af fremmede, kan grupper bruge private lokaler til at holde sociale sammenkomster. Karaokeboder skaber privatliv og giver flere mennesker mulighed for at deltage i karaoke. Med karaokebokse kan kunderne synge sammen med deres nære venner og familie når som helst på dagen.


Da karaokemaskiner bruger private rum, kan de sættes op i restauranter, hoteller, barer og endda indkøbscentre. De er lydtætte og sikrer, at du kun hører din egen fest og ikke forstyrrer andre gæster. Karaokebokse er også mere tilpasselige end barkaraokemaskiner, da kunderne kan reservere en temakaraokeboks til en unik og privat oplevelse. Nu kan grupper optræde til deres fest, slippe løs med deres nære venner og nyde eksklusiv brug af deres karaokemaskine.

KARAOKE I USA

Efter at have taget fart i Japan i 1970'erne og 1980'erne, spredte karaoke sig over hele verden og kom til sidst til Amerika. Karaokehistorien i USA siges at være begyndt i 1982 i Dimples bar i Los Angeles, et berømt etablissement, som siden har lukket sine døre.

Med teknologiske fremskridt som videokassetter, cd'er og til sidst internet-musikdownloads blev karaoke en tilgængelig og nem måde at have det sjovt på. I dag er værdien af ​​det amerikanske karaokebarmarked cirka 1,26 milliarder dollars. Karaoke er kommet for at blive, og det vil fortsætte med at sætte liv i aftener overalt.

KARAOKE I DAG

I dag er karaoke en global form for underholdning. Folk i alle aldre samles omkring karaokemaskiner i barer, online og endda i deres hjem for at synge sammen. Karaoke er ikke bare en sjov aktivitet: Nogle karaokesangere bliver konkurrencedygtige:

  • Verdensmesterskabet i karaoke, som har sin oprindelse i Finland, begyndte i 2003 og finder sted i omkring tredive lande rundt om i verden.
  • I 2011 satte Leonardo Polverelli rekorden for det længste karaoke-maraton ved at synge i 101 timer, 59 minutter og 15 sekunder.
  • I 2009, på Bristol Motor Speedway, sang 160.000 mennesker "Friends in Low Places" i den største gruppekaraokeforestilling nogensinde.

Med stigende efterspørgsel kommer sofistikeret produktion, og karaokemaskiner er ingen undtagelse. På grund af licensaftaler er karaoke-numre faktisk reproduktioner af den originale sang, lavet af en karaoke-producer specifikt til vokal. Karaokemaskiner, der nu er bygget og distribueret af professionelle virksomheder, kan findes i barer og hjem og endda arbejde med smarte enheder. Uanset om du leder efter at vinde et karaoketrofæ eller vil slappe af med vennerne, er karaoke den perfekte underholdning til enhver begivenhed.

Jeg håber, at oplysningerne i denne artikel har besvaret dine spørgsmål. Du kan vise din påskønnelse af vores teams indsats ved at besøge vores online vintage-lydbutik . For at holde dig opdateret med vores seneste tilbud kan du tilføje vores butik til dine favoritter eller abonnere på vores nyhedsbrev for at modtage din 100 % gratis e-bog for at få en god start på din musikalske oplevelse. Tak og se dig snart.

Livraison et retours

Livraison offerte en France (hors DOM-TOM).

100% Paiement Sécurisés

Nous utilisons le cryptage SSL pour les paiements sécurisés.

Service client aux petits soins

Besoin d'assistance ? Nous sommes à votre service du lundi au vendredi de 9h à 18h.

Une sélection d'experts

Des objets vintage sélectionnés par une équipe de passionnés depuis plus de 30 ans.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.